De grotten van Lascaux


Op deze pagina's vindt u drie artikelen uit National Geographic Magazine over de grotten van Lascaux. De artikelen zijn Engelstalig, maar voor wie deze taal machtig is geven ze een goed inzicht in de mens in de prehistorie in het algemeen en de grotten in het bijzonder

Artikel uit 1948 naar aanleiding van de ontdekking van Lascaux in 1940

Uitgebreid artikel van 24 pagina´s met veel zwartwit en kleurenfoto´s (Engelstalig) over de ontdekking van Lascaux, de tekeningen en het leven in de Perigord vlak na de oorlog. Gedateerd, maar erg leuk om te lezen. In combinatie met de andere artikelen wordt het voortschrijdend inzicht tussen de veertiger jaren en nu duidelijk.

 

Artikel uit 1975 over de mens in de ijstijd

In dit diepgaande artikel uit 1975 probeert de auteur de raadselen rond de mens in de ijstijd te ontrafelen, onder andere aan de hand van de tekeningen die in de Perigord zijn gevonden in diverse grotten waaronder Lascaux en Rouffignac. Niet alleen over de tekeningen in Lascaux, maar zeer verhelderend als u voornemens bent de prehistorische bezienswaardigheden te bezoeken.

 

Artikel uit 1988 over Lascaux en LascauxII

Uitgebreid artikel van 17 pagina´s met schitterende kleurenfoto´s van de originele tekeningen en de laatste inzichten van dat moment. Actueler dan het artikel van 1948 en mooier fotowerk en verder aandacht voor de problemen rond Lascaux.

 

Home

 

Copyright © 2003Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 03 November 2010.